Week van de homeopathie10 t/m 16 april 2012

Thema Kinderwens en homeopathie
Tijdens de internationale week van de homeopathie 2012  houden homeopaten van 10 t/m 16 april lezingen, presentaties en open praktijken in het hele land. Het doel van de week is het informeren van het publiek over de mogelijkheden die homeopathie biedt bij de behandeling van verminderde vruchtbaarheid. In veel relaties ontstaat op een gegeven moment het verlangen om kinderen te krijgen. Helaas laat de zwangerschap soms op zich wachten of lukt het niet om zwanger te worden, 20 % van de stellen overkomt dit. Wat dan?

Regulier Een veel gekozen manier om zwanger te worden, is IVF (In Vitro Fertilisatie). De slagingskans hierbij ligt tussen 14 en 28 % per behandeling. Bij onderzoek naar verminderde vruchtbaarheid worden regelmatig geen duidelijke oorzaken gevonden. Ook leidt lang niet iedere reguliere behandeling tot succes. De emotionele en lichamelijke belasting van de reguliere behandelingen kan groot zijn. Dit zijn redenen om te kiezen voor de milde, duurzame, natuurlijke en veilige homeopathische aanpak. Die ook vrij is van bijwerkingen.

Homeopathie
De homeopathische behandeling kan gericht zijn op hormonale klachten, de kwaliteit van  baarmoeder, eicel of zaad. Onderstaand praktijkvoorbeeld toont twee manieren waarop homeopathie bij verminderde vruchtbaarheid in te zetten is. Tijdens de voordrachten in de week van de homeopathie komen ook andere manieren aan bod.

Ook wanneer gekozen wordt voor reguliere behandeling kan homeopathie een goede ondersteuning zijn. Hierdoor kunnen fysieke klachten door de hormonenkuren en de emotionele klachten door de spanning en/of teleurstelling, sterk verminderen.
Zelfmedicatie is geen optie bij verminderde vruchtbaarheid.

Meer weten? Heeft u vragen met betrekking tot kinderwens en homeopathie? Bezoek dan één van de activiteiten die worden georganiseerd bij u in de buurt.Meer info over de open praktijken en voordrachten in Nederland vind u hier >>. Voor info over de week van de homeopathie wereldwijd (in meer dan 40 landen) zie: www.worldhomeopathy.org >>

De week wordt in Nederland georganiseerd door de Koninklijke Vereniging voor Homeopathie Nederland (Vereniging Homeopathie), de Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst (NWP), de Artsenvereniging voor homeopathie (VHAN) en de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).