Lang verwacht rapport:
Homeopathie is veilig en effectief
9 maart 2012 12:27


Onlangs is de langverwachte Engelse vertaling van het Zwitserse HTArapport(Health Technology Assessment) over homeopathie verschenen.De vele voordelen van deze vorm van complementaire geneeskundekomen in de analyse aan bod.Dit belangrijke rapport levert bewijs voor de effectiviteit, lage kosten enveiligheid van homeopathische behandelingen.De auteurs, Dr. Gudrun Bornhöft en professor Peter Matthiessen, stellen: "Er is voldoende bewijs voorde experimentele en klinische effectiviteit, doeltreffendheid en veiligheid van homeopathie invergelijking met traditionele behandelingen.” 

Referendum Na de oorspronkelijke publicatie in 2006 werd in Zwitserland in 2009 een referendum gehouden overhet opnemen van homeopathie en andere complementaire en alternatieve geneeswijzen in hetZwitserse ziektekostenpakket. Met een twee derde meerderheid stemde de bevolking in met devolksraadpleging. Eerder deze maand nam de Zwitserse regering een besluit om de wet te wijzigen.Het 234 pagina’s tellende HTA-rapport analyseert het klinische onderzoek naar homeopathie.

Zo worden samenvattingen gepresenteerd van 22 klinische tests waarvan 20 positief bewijs leveren voorde werking van homeopathie. Ook blijkt uit de klinische tests dat homeopathische behandelingenhelpen tegen allergieën en luchtweginfecties.Allergische reactiesDe effectiviteit van homeopathie tegen allergieën wordt bovendien ondersteund door getuigeverklaringen.
Jenny, een 31-jarige moeder uit Perthshire in Schotland had van kleins af aan al last van heftige allergische reacties. Ze schakelde over op homeopathie nadat ze immuun werd vooreen aantal traditionele antihistaminica. Na haar behandeling heeft ze al twee jaar lang geenallergische reacties meer gehad. "Het enige waar ik spijt van heb is dat ik niet eerder de hulp inriepvan een homeopaat,” zei Jenny. "Ik ben ervan overtuigd dat me dat jaren van ongemak en ziekte hadkunnen schelen.”Voorzitter van de Britse Faculteit van Homeopathie Dr. Sara Eames zei: "De publicatie van het Zwitserse HTA-rapport over homeopathie in het Engels levert een belangrijke bijdrage aan hetonderzoek naar homeopathie. Het informeert patiënten, artsen en beleidsmakers die homeopathieevalueren.”Bron: Britishhomeopathic.org via Happynews.nl